Je bekijkt nu Uitleg hoe een afbeelding van Pinterest gebruikt kan worden in ScanNcut Canvas – Handleiding
Baby kaart

Vandaag laat ik zien hoe ik een afbeelding van pinterest gebruik om een kaart te maken in ScanNcut canvas.

Aller eerst de notitie dat niet alles van Pinterest zomaar gebruikt mag worden. De afbeeldingen zijn beschermt en mogen niet voor commerciele doel doel einde worden gebruikt en ook niet worden door verkocht. Dat hebben gezegt sommige mensen bieden wel files aan. Kijk op hun site wat ze voor rechten hebben.

Volg de volgende stappen om een Kaart te maken:

  • Zoek een afbeelding op pinterest. Let op dat er zo hoog mogelijk contrast is. Zoek vooral op vector afbeeldingen of Sjabloon ed. Hoe gedetaileerde de afbeelding hoe meer moeite ScanNcut canvas er mee gaat hebben. Hoe meer kleur hoe lastiger. Om simpel te beginnen gebruik je ook simpelen afbeeldingen.
  • Sla de afbeelding op je pc op. Klik op je afbeelding en kies voor “Afbeelding opslaan” selecteer een plaatsje waar je hen later terug kan vinden.
  • Ga naar ScanNcut canvas en login. (Weet je niet hoe dit moet kijk dan even hier.) En open een nieuwe Canvas.
  • Klik op het icoontje wat lijkt op een soort blaadje met een lijn er door genaamd “Afbeelding overtrekken”
  • Er zal zich een scherm openen waar je je afbeelding in moet gaan openen. Klik op de “Bestand kiezen” knop en zoek je afbeelding op je pc op.
  • ScanNcut toont nu de afbeelding als voorbeeld in het scherm. De roden lijnen geven het selectie gebied aan. (Deze kun je kleiner slepen met je muis) De blauwen lijnen geven de snij lijnen aan die SCanNcut heeft gevonden.
  • Onder het overtrek gebied kun je kiezen om alleen de “Omtrek” te gebruiken. ScanNcut zal dan de afbeelding binnen in overslaan. Door de optie op kleur te zetten zal ScanNcut op zoek gaan naar elke lijn in de afbeelding. Gebruik de maximaal aantal kleuren om te kijken of canvas alle lijnen goed vind. Als je twijfeld zet de waarden 1 keer op de laaste en 1 keer op de hoogste waarde en vergelijk de 2 door op “Voorbeeld” te drukken onder aan het scherm.
  • ben je tevreden met de blauwen lijnen. Klik dan op “OK” Canvas zal je afbeelding in je scherm op halen.
  • Uit ervaring weet ik dat veel lijnen dubbel aanwezig zullen zijn. Probeer voorzichtig om kleine stukje te verslepen om te kijken of er dubbele lijnen zijn. Deze dubbele lijnen mogen gewoon worden weg gegooid.

Vervolgens ben je gereed om je kaart te maken of je resultaat naar de machine te sturen.

Hier onder geef ik een demo van hoe ik het doe. Als er vragen zijn neem dan gerust contact met mij op.

 

Dit bericht heeft 4 reacties

  1. petra

    superfijn deze site! bedankt!

    groetjes petra

    1. Carretje

      Graag gedaan Petra, Bedankt voor je berichtje!

  2. Joke

    Ben echt zo blij met jouw website. Ik heb de scann cut gekocht maar niet echt een goede uitleg. Natuurlijk gekeken in de handleiding, maar dit is zoveel duidelijker.

    Dank je wel!

    1. Carretje

      Hey Joke, Blij om te horen dat ik je zo kan helpen! Mochten er specifieke vragen zijn dan hoor ik ze graag!

Geef een reactie