Basis uitleg simpele figuren en tekst overzetten van InkScape naar ScanNcut Canvas – Handleiding
Inkscape logo

Vandaag een simpele uitleg van Inkscape en het overzetten van figuurtjes naar Scan N cut canvas. Inkscape is een gratis applicatie waar mee je gewoon net wat meer je creativiteit in kwijt kan dan in canvas. De leer curve is dan wel ook hoger, maar je krijgt er ook heel veel voor terug. Heb je hulp nodig bij de installatie. Volg dan de installatie handleiding hier. We gaan samen kijken naar hoe je basis figuren en tekst van uit Inkscape naar canvas kan zetten.

Let op dat je deze 2 punten altijd uitvoert bij het gebruik van Inkscape op je ontwerp:

1: Selecteer je design en kies in het menu voor: “Paden” en “Object naar pad” er veranderd nog niks in je scherm maar je design is nu omgezet naar een pad.

2: Sla je bestand op als een “Gewone SVG” file door in menu te kiezen voor “Bestand” “Opslaan als” en kies bij type “Gewone SVG” Dit voor komt vreemde foutmeldingen en kleine designs in scan N cut canvas.

Nederlandse basis handleiding over de standaard Inkscape functies op YouTube:

Dit bericht heeft 6 reacties.

  1. Heidi

    Dank je wel Carina voor deze duidelijke uitleg. Het heeft me zo geholpen!

Geef een reactie