Je bekijkt nu Led kaarten gemaakt voor maar 50 cent per kaart – Shop blog – Handleiding
Voor nog geen 0.50 cent led kaarten maken is nog nooit zo simep geweest

Het is niet helemaal een shop blog, maar het heeft wel mee te maken. Ik laat jullie zien hoe ook jij voor een leuke prijs kaarten kunt maken met een lichtje er in. Op YouTube ben je ze vast al tegen gekomen, die ontzetten schattige en leuke kaarten waar in een led lampje is verwerkt. En als je op een bepaalde deel drukt gaat het lichtje branden. Ik wilde dat ook!

Dus opzoek naar hoe men deze kaarten maakten. Uit mijn onderzoek bleek dat heel veel een kit gebruikte met de naam “cybertroinics”. Dus ik snel op ebay en amazone duiken om te kijken of wij die ook konden bestellen. Ik schok nogal van de prijzen. Als ze al te koop waren kosten ze tot wel 60 Euro en daar komen dan de verzendkosten nog bij. En bijna alles kwam uit Amirika. Hobby mag wat kosten, maar dat gaat me echt te ver voor een kaartje maken.

Dus heb ik het een poos het idee in de koelkast gegooid, maar met kerst achter de rug kriebelt het toch nog wel. Dus ik ben opzoek gegaan naar alternatieve manieren om led kaarten te maken zonder gebruik te maken van de Cybertronic kit. Er zijn meer wegen naar romen natuurlijk. Maar uit eindelijk is de keuze gevallen op de manier die ik in Filmpje toon. Door gebruik te maken van Kopertape, mini ledjes en een 3v batterij.

De volgende producten heb je hier voor nodig:

1: Led lichtjes. En bij voor keur deze type: 3528 (Dit heeft te maken met grote en felheid)

2: Kopertape. Op rol te koop. Neem niet te breed anders zijn bochtjes maken erg moeilijk.

3: 3V platte batterij. Deze kun je ook prima kopen bij de action. Zolang het maar 3 volt is en niet al te dik.

De prijzen die ik noem in mijn filmpje kunnen variëren bij AlieExpress, soms is het goedkoper soms duurder.

Het maken is niet moeilijk. Je zult een gesloten circuit moeten maken waarbij je oplet dat de batterij niet continue contact maakt. Het beste is even het filmpje te bekijken om het te snappen.

Paar punten waar je op moet letten:

  • Zorg dat je kopertape van en naar de batterij elkaar niet raakt. Anders is er een constante stroom.
  • Het ledje lichtje heeft een min kant. Deze kun je herkennen door dat er een klein hoekje uit is. Deze moet ook aansluiten aan de min kant van de batterij. (Dat is de onderkant)
  • Gebruik niet te veel lijm en het liefste STERK SNEL DROGENDE lijm zoals seconde lijm! Als er teveel lijm tussen het ledje en kopertape komt zal deze niet branden (Goed alternatief is gewoon ouderwetse plakband)
  • Gebruik foam dots (3d vierkantjes) die hoog genoeg zijn of dubbeltape dat hoog genoeg is. zodat de batterij niet continue contact maakt, en gebruik in overvloed zodat de kaart de post overleefd. Zonder dat deze toch weer continue contact maakt (Zou zonde zijn als je batterij leeg is voor hij aankomt.)
  • Test tijden het afwerken van je kaart steeds of je ledje nog contact maakt en alles nog werkt.

Succes met freubelen!

Nederlandse uitleg van het maken van een LED kaart op YouTube: