Je bekijkt nu Glas etsen met pasta is kinderspel – Handleiding
Glas etsen is kinderspel

Glas etsen is kinderspel met glas ets pasta. Mijn potje paarse pasta heb ik gekocht bij Decorabel.nl. De pasta is niet heel goedkoop, de prijzen liggen ongeveer rond de 10 euro. Maar je kunt echt heel veel glazen etsen voor dat je potje op is.

En je kunt bijna elk soort glas etsen. Van oude potjes van Jam of baby voedsel tot alle soorten glazen en zelfs foto lijstjes! Je kunt dus al je fantasie er oplos. Het enige waar je niet op kunt etsen is gehad glas.

In mijn voorbeeld gebruik ik de volgende materialen:

En natuurlijk mijn Scan N Cut om een mooi design te maken. Maar dit kan net zo makkelijk gedaan worden met je Silhouette. Let op voor beide machines geld. Zet de druk zo laag mogelijk anders zal je machine het vinyl gaan optrekken. Ik heb dit design zelfs 3 keer moeten snijden voor dat ik de juiste setting te pakken had. (Ja ook bij mij gaat het soms mis :))

Als je het design uit je vinyl hebt gesneden plak je hier een stuk transfer folie op en haal je voorzichtig de achterkant van het vinyl af. Dit geheel plakje op je glas en druk je stevig aan zodat er geen luchtbellen onder je vinyl komen. Vervolgens kun je voorzichtig de transfer folie weghalen. Nu is tijd op de pasta er op te gaan smeren.

Let op. Dit spul is super agressief! Die voor de zekerheid handschoentjes aan!

Zorg voor een effen laagje en laat de paste 10 tot 15 minuten zitten. Hoe langer hoe witter je geëtste gedeelte.

Haal het restant van de pasta van je glas en spoel hem schoon met goed warm water. En klaar is jouw glas.

En het resultaat is zeker de moeite waard. Mijn man is er blij mee in ieder geval.

Nederlandse uitleg Glas etsen met pasta is kinderspel – Handleiding op Youtube

Dit bericht heeft één reactie

  1. Binnenveld

    Geweldig resultaat en goed duidelijk laten zien, ik ga er mee aan de slag.
    Wat een mooie mogelijkheid met de snijmachine.

Geef een reactie