Je bekijkt nu Printbaar vinyl voor Laser en inkjet printers – Product review – Handleiding
Printbaar vinyl

Wat als je een prachtige afbeelding op jouw pc hebt met meerdere kleuren? Wat als deze niet te traceren is maar je wilt hem wel graag gebruiken. Wat als je graag wilt stempelen maar geen gedoe wilt met lijm? Printbaar vinyl is je antwoord!

In eerste instantie had ik zo iets van wat zou ik nu willen printen en dan willen snijden? Terwijl ik aan testen was kwam het nut van Printbaar vinyl mij steeds duidelijker.Ik heb dit setje gekocht bij Decorabel voor ongeveer 6.95. Dit is het officiële printbaar vinyl van Silhouette zelf. En bevat 8 vellen.

Er zitten ook wel weer nadelen aan dit product. Ik zet ze even op een rijtje:

Voordelen:

 • Elk design op jouw pc kun je printen en uitsnijden – Voor ScanNCut gebruikers let op dat er een duidelijke rand aanwezig is.
 • Zowel voor inkt als voor Laser printers geschikt
 • Makkelijk in gebruik als je eenmaal door hebt wat de stappen zijn.
 • Geen lijm gedoe meer met fijne designs (Bijvoorbeeld voor stempels)

Nadelen:

 • Het papier is NIET water bestendig. Voor met inkt heb je kans op vlekken
 • Het papier van Silhouette heeft een vreemde maat. Niet alle printers gaan deze maat leuk vinden.

  (Mijn laserprinter moest ik een handje helpen om het papier op te pakken)

 • Het is papier, bij het pellen scheurt het snel en net als vinyl trekt het heel snel op.

Maar als je eenmaal bezig bent is best verslavend. Welke stappen heb ik gedaan om dit te doen?

 • Maak een mooi design op je pc. Dit kan in elk programma naar wens. Voor Silhouette personen is natuurlijk handiger om direct in Studio te doen van wegen de “Print en Cut functie”
 • Zorg dat je zo veel mogelijk gebruik maakt van alle hoeken en gaten van je vel. Je kunt na het snijden niet je papier opnieuw door je printer halen.
 • Bij printen let op je print instellingen bij dit pakket dit is namelijk de US maten van een “Letter”
 • Vervolgens knip ik de stukjes uit en plaats ze op mijn mat op te snijden en volg ik de stappen van mij machine om hem te snijden.
 • Ik heb mijn ScanNCut mes op 6,5 staan en de druk op -9 en snelheid op 1. Let op dit is voor mij de beste stand. Bij twijfel begin met een lagere mes stand. Beter hem iets verhogen dan door je mat snijden.
 • Vervolgens na snijden pel ik mijn design het zelfde als ik bij gewoon Vinyl zou doen en plaats ik mijn “Stikker” met transfer folie op mijn design. Kun je net als een stikker van je vel halen. Ja dat kan, maar met priegelige onderdelen werkt transfer folie beter.

Nederlandse uitleg Printbaar vinyl voor Laser en inkjet printers – Product review – Handleiding op Youtube

Geef een antwoord