Wil je ook al je lettertypes gebruiken in je machine maar is InkScape te ingewikkeld voor je? Geen probleem. Brother Scan N Cut heeft een alternatief voor je verzonnen. Met de Type converter kun je heel snel elk lettertype op je pc gebruiken.

Hier voor moet je éénmalig de volgende stappen door lopen:

 1. Download op deze pagina de type converter. Let op dat je de juiste Windows systeem kiest. (Of Mac als je een mac hebt. Mogelijk dat de rest van de uitleg iets kan afwijken)
 2. Zoek het bestandje “snctc_v100_win” op en klik deze met de rechter muisknop aan en klik op “Hier uitpakken”
 3. Jouw pc heeft nu een bestand in de zelfde map geplaatst met de naam: Brother_ScanNCut_Type_Converter
 4. Kopier deze naar een locatie waar je deze snel terug kan vinden door hem aan te klikken met de rechter muisknop en kiezen voor “Kopiëren” en op de gewenste locatie rechter muisknop te klikken en kiezen voor “Plakken” (Je Bureau blad is een zeer geschikte plaats!)

Je bent nu gereed om de type converter te gebruiken.

In het scherm kun je een Tekst invoeren. En daar vlak onder kiezen voor je lettertype, Style en grote. Met de “Voorbeeld” knop krijg je een schermpje waar in je het resultaat kun zien zoals deze in Canvas komst. Ook kun je met de nieuwe type converter te de regel afstand aanpassen. Hiermee komen letter dicterbij of verder van elkaar af te staan. Als je tevreden bent klik je op “Opslaan”

Geef het bestand een naam en onthou de locatie waar je hem hebt opgeslagen.

Nu kun je hem in Canvas openen door op de “SVG” Knop te klikken in een nieuwe Canvas en je bestand op te zoeken.

Wil je net als mij je letters aan elkaar hebben? Zet dan in de Typeconverter de regel afstand naar een “min” waarde naar wens. In Canvas kun je dan al je letter selecteren en kiezen voor “Samenvoegen”, Mochten nu de binnen kanten weg vallen van letters als de: O,A,R? Doe dan de volgende stappen:

 1. Maak je samenvoeg actie ongedaan. Door het “Terug” Pijltje of CTRL-Z te gebruiken
 2. Selecteer de letter waar het probleem mee speelt en klik rechter muisknop en kies “Delen”
 3. Canvas maakt nu een extra blokje op de binnenkant van je letter. Versleep deze en verwijder deze door op prullenbakje te drukken.
 4. Herhaal deze actie tot je alle probleem letter hebt gehad.

Je kunt nu je letter weer samen voegen.

Nu wil je natuurlijk je letter types uitbreiden? Geen probleem volg deze handleiding maar. Zo kun je honderde gratis andere lettertypes installeren!

Nederlandse uitleg de Brother Scan N Cut Type converter YouTube:

12 antwoorden op “Uitleg van het gebruik van de Scan N Cut type converter – Handleiding”

  1. Hey Ruth,

   In Canvas zit een knop SVG via deze knop kun je je opgeslagen bestand op zoeken. Zie de Video in het artikel van af 8:09

   Laat meer even horen of dit is gelukt 🙂

   mvg

   carina

 1. Hoi Carina,

  Dank je voor je uitleg en hij doet het. Hij kent alleen maar een paar lettertypes. hoe krijg ik ook mijn eigen lettertypes erin die ik standaard op mijn pc heb staan?

   1. Nee, helaas niet.

    Ook de pc opnieuw opstarten helpt niet.

    Het is een oude pc misschien ligt het daaraan. Ga morgen even kijken op mijn laptop die is net nieuw.

 2. Goededag,

  Ik heb een vraag ik heb alle stappen uitgevoerd en het staat succesvol op mijn bureaublad. Gister heb ik een lettertype genomen een naam van me dochter geschreven en het opgeslagen. Vervolgens in brother canvas onder een afbeelding geopend en opgeslagen. opgehaald in mijn scan n cut apparaat precies zoals ik wou en het zag er perfect uit maar hij heeft wel de afbeelding gesneden maar niet de naam hoe kan het dat het apparaat niet de naam herkende ? Ent doe ik iets verkeerd?

  1. Was alles nog gelukt? Ik vermoed dat de “Naam” in dit geval onder het eigenschappen scherm als een “Teken” lijn staat.

   Deze settings kun je vinden door je naam aan te klikken naar icoont gaan met de 3 lijnjes.
   Hier kun je de lijn aanpassen naar een snij en teken lijn.

   Hopelijk lukt het zo wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *