Je bekijkt nu Embossing zonder embossing kit van Brother Scan N Cut – Handleiding
Scan N Cut embossing kit

Tijd voor een alternatieve manier van Embossen. Je kunt van Brother Scan N Cut de embossing kit kopen voor meer als 60 euro of je doet het net als mij op de alternatieve manier.

Ik ben fan van Embossen. Het geeft vaak net wat extra dementie aan je kaarten. Maar ik gebruik het nu ook weer niet zo veel dat ik er 30 euro aan wil uit geven. Dus ben ik gaan kijken of het op een andere manier kan. En ik heb het volgend gevonden.

Ebossen met met universele penhouder van Brother scan N Cut. Te koop via: Veltrop webshop bijvoorbeeld voor ongeveer 15 euro en de Embossing pennen van de boekenvoordeel voor ongeveer 5 euro. Samen vormen ze in combinatie met een zacht matje een perfecte combinatie om toch te Kunnen ebmossen zonder de kit.

En ik moet zeggen ik ben zeer te spreken over het resultaat. Wel is zo dat Met bepaalde martiaal het effect niet goed zichtbaar is en gebruik ook niet te dun papier want daar duw je dwars door heen. Het beste resultaat heb ik gehaald met special embossing papier wat ik al een tijd had liggen. (Geen idee meer waar ik dat ooit heb gekocht.)

En de gratis staaltjes van de bouwmarkten. En dan liefste de hoog glans varianten.

Nederlandse uitleg over embossing zonder de starter kit van Brother Scan N Cut op Youtube:

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Elly

  Hoi Carina, echt top en heel mooi heb je ook al eens geprobeerd om het embossen anders te doen, je papier omdraaien zodat de verdikte kant aan de voorkant staat ( ipv achterkant ) is mss ook wel mooi 🙂 grtjes elly

 2. Fini

  Hi Carina, wat heb je dat weer mooi uitgelegd! En zo duidelijk stap voor stap. Petje af hoor. Dank je wel. Je bent een zegen voor de Nederlandse ScanNcutters!

  Groetjes,

  Fini

 3. Samson diana

  Super ga ik proberen

 4. Kerensa

  Knap dat jij zo alles uitzoekt! Leuk om zowel je blog te lezen als je filmpjes te bekijken. Leer elke keer iets nieuws bij. Super!

  1. Carretje

   Bedankt voor je lieve reactie! Graag gedaan!

 5. Iris

  Ongelooflijk! De uitleg het filmpje. Ik ben mega fan.zou je ene filmje kunnen maken van hoe maar ik tijd voor de hobby😉😂top doe zo verder carina

 6. Yvon

  Hoi Carina. Ik wil dit nu ook eens gaan proberen. Heb je filmpje (en vele andere) al heel vaak bekeken, maar waagde me er toch niet aan. Van welk materiaal is het matje gemaakt? Zou het met vilt ook lukken denk je? Hoe dan ook. Heel er bedankt voor alle filmpjes en uitleg.

  1. Carretje

   Dat mat je is rubberblad. Vilt kan ook maar laat wel hoop rommel achter op je mat. Eigenlijk kan elk ondergrond als het maar beetje mee geeft

Geef een reactie