Design onderdelen uit gegrijsd terwijl je werkt in Brother Scan N Cut Canvas – Handleiding

Heb je dat ook wel eens dat je opeens bepaalde delen van je design niet meer kunt aan passen omdat ze zijn uit gegrijsd?

Dit komt omdat je op dat moment dubbel hebt geklikt op een object wat gegroepeerd is. Je komt dan “letterlijk” in de gegroepeerde objecten te recht.

Hierdoor is het mogelijk om de gegroepeerde onderdelen aan te passen zonder dat je de groepering opheft. Dit kan handig zijn. Maar soms (en vooral in de designs van Brother zelf) heb je een Groepering in een groepering. En als je het helemaal spannend maakt daar ook weer een groepering. Gevolg is dat het lijkt alsof je niks meer kunt aanpassen.

Snelle fix om uit je groepering te komen is dubbel klikken buiten het gebied van de groepering. Je word vervolgens weer naar je hoofd design gestuurd.

Dus let op met groeperen. Als je dit gaat doen en je wilt stukjes toevoegen aan je groep. Verwijderd dan eerst de groepering en maak dan een nieuwe. Anders krijg je een “Geneste” groepering. Dus een groep in een groep….. En ga zo maar door.

Nederlandse uitleg Design onderdelen uit gegrijsd terwijl je werkt in Brother Scan N Cut Canvas – Handleiding op Youtube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *