Bestanden over zetten van Silhouette Studio naar SVG en Scan N Cut Canvas – Handleiding

Een poosje gelden hadden we Silhouette studio geinstalleerd. En hadden we een een manier gevonden om zonder desingers licentie toch SVG’s te importeren in Sillhouette. Helaas blijkt het niet mogelijk om ze zelfde stappen anders om uit te voeren. De vraag kwam nu dus ook hoe je Studio bestanden om zet neer een SVG en/of ScanNCut Canvas.

Er zijn twee wegen:

1: Er zijn enkele websites die Studio bestanden om kunnen zetten direct naar een SVG. Als voorbeeld: Ideas R Us Software. Er zitten echter een paar nadelen aan:

 • Je kunt er maar 10 doen per “Netwerk” Als je op je werkt zit heb je misschien de optie om tussen wifi netwerk en gewoon netwerk te wisselen en zo nog 10 te maken.
 • Je mag je design niet buiten je mat plaatsen. Als je dit doet zal het programma niet alles mee nemen.
 • En heel soms laat de converter gewoon hele delen weg.

2: De tweede manier is misschien voor sommige wat lastiger en omslachtiger maar er je hebt geen beperkingen. Dit is het studio bestand om te zetten naar een PNG en deze in InkScape te traceren en op te slaan als een SVG.

Wat heb je nodig? Aller eerst moet je Bullzip installeren. Dit programma maakt mogelijk om je bestand te “Printen” naar een PNG. Als je al een PDF printer hebt zou je deze ook kunnen gebruiken maar mijn ervaring is dat bullzip het beste werkt.  Daarnaast heb je natuurlijk InkScape nodig.

Vervolgens kun je de bestanden van uit Sillhouette printen naar bullzip en vervolgens kiezen om hem op te slaan als PNG. Deze kun je openen in InkScape en als een Afbeelding traceren. Vervolgens kun je het opslaan als “Gewone SVG” en ophalen in Canvas. (Via de SVG knop in het menu)

En voila je file is gereed om naar je ScanNCut machine te sturen.

Nederlandse uitleg bestanden over zetten van Silhouette Studio naar SVG en Scan N Cut Canvas op Youtube

8 thoughts on “Bestanden over zetten van Silhouette Studio naar SVG en Scan N Cut Canvas – Handleiding

 1. Goedenavond,

  Op mijn Windows computer werkt print to png perfect. Maar op mijn mac kan ik niet het juiste programma vinden. Heeft iemand deze voor mij?

 2. hallo Sandra, op je Windows computer “print to png”?

  vertel, waar vind ik dat? ik heb ook Windows maar geen Mac.

  en kan ik ook een jpg bestand omzetten?

 3. Mag ik hier nog een vraag over stellen. Doe alles zoals jij het in het filmpje verteld Ik krijg alleen maar de melding dat ik naar pdf kan niet naar png. Hoe kan dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *