Oke oke, deze optie kun je ook zonder al te veel moeite zelfs in Canvas doen. Maar Sure cuts a lot heeft een nog snellere manier gevonden om stencil bruggen te maken. Door een simpele optie in hun navigatie toe te voegen.

Wat zijn Stencil bruggen hoor ik je drenken. Aller eerst worden ze ook stencil grammen genoemd. Het is je vast opgevallen dat bij het snijden van karton de binnenkanten van je design soms weg vallen. Een “O” word op eens een groot rond gat! En de A,R,D, B…. Dit komt omdat de binnen kant geen connectie meer heeft met de buiten kant van je martiaal. Heel vervelend als je Sjabloon wilt maken of een negatieve tekst in een kaart. Oplossing zijn kleine randjes/Bruggetjes die de buiten kant met de binnen kant verbind. Deze bruggetjes kun je met de Stencil brug tool van SCAL super snel toepassen. Gewoon bruggetjes trekken over de letter en Viola! je binnen kant blijft zitten.

LET OP: Je tekst layer is na deze aanpassing niet meer te bewerken als een “Gewone” tekst.

Nederlandse uitleg Super snelle Stencil bruggen maken in SCAL voor Sjablonen – Handleiding op YouTube:

Dit bericht heeft 7 reacties.

 1. Marijke

  Hoi Carina,

  Kan je ook stencil bruggen maken in canvas en hoe doe ik dat?

  kan het ook in Inkscape en hoe moet het daar?

  Je filmpjes zijn super duidelijk en een grote hulp voor mij.

  Ik heb mijn snijmachine nu een week en gekocht om in eerste instantie sjablonen te maken. Ik vind het nog een hele klus maar als ik weet hoe ik een brug kan maken kom ik weer een grote stap verder.

  Alvast bedankt voor de moeite!

  Gr. Marijke

  1. Carretje

   Hey Marijke, Ik stuur je even een mail. Stencil bruggen zijn niks meer dan lijntjes om dingen mee te verbinden. Echter alleen Scal bied dit in een speciale functie aan.

 2. gerda robberecht

  Corina, waarom moet je bruggen maken, ik snap dit niet. grt Gerda

 3. gerda robberecht

  Corina, waarom moet je bruggen maken?

  1. Carretje

   Bruggen gebruik je bij stencils. Zo voorkom je dat stukjes van je leters of design er uit vallen.
   Het zijn dus letterlijk “Bruggen” tussen je onderdelen. Voorbeeld. Als je een O uit een stuk papier snijd krijg je een gat. Wil je de “binnen kant” vast laten zitten aan je basis papier dan zul je een brug moeten maken om deze er vast aan te houden.

 4. katrien Geuns

  hoi, ik zou graag een tekst etsen op een glaasje. kan ik daarvoor ook deze bruggen gebruiken?

  zit er dan geen gaatje in mijn letters?

  Alvast bedankt.

  Gr.

  Katrien

  1. Carretje

   Voor Vinyl is een Stencil brug niet nodig. Behalve als je het hele design steviger wilt maken. Maar vinyl breng je over met transfer folie. Dus je hoeft geen onderdelen vast te zetten.

Geef een antwoord