Silhouette mat onderhoud – Handleiding

Tijd om eens wat mat onderhoudt te doen voor mijn Silhouette machine mat. Ik bescherm mijn matten altijd met een extra laag transfer folie om de mat plakkend te houden en te beschermen.

Ik hoor je denken, moet ik nu ALWEER een nieuwe mat kopen? Waarom plakt mijn mat na een paar keer gebruiken niet meer? Wat kan ik doen om mijn materiaal niet te laten verschuiven.

De oplossing is een vel transfer folie. Ik kreeg deze typ al bij het gebruik van mijn Brother machine en pas het nu ook toe bij mijn Silhouette matten. Wat we doen is op een schone mat een extra laagje transfer folie plaatsen. Hiermee word je mat niet alleen weer goed plakbaar, Je beschermt je mat ook nog eens tegen beschadigingen van je mes. En is het vies geworden en billen doekjes werken echt niet meer? Dan verwijder je gewoon de transfer folie en plak je er een nieuws stuk op!

Wat heb je nodig?

Transfer folie van minimaal 30×30 (Ik hou 30×30.5 aan).

Plakband (Gewoon regulier plakband is prima)

Billendoekjes (Van de Action zijn prima)

  1. Maak je mat goed schoon met de billendoekjes en laat deze aan de lucht drogen.
  2. Plaats vervolgens het vel transfer folie met de “niet plakkende kan” naar beneden. Zocht dat er zo min mogelijk lucht bellen onder komen en druk het stevig aan.
  3. Verwijder volgens de “Papier laag” van de transfer folie zodat het plak gedeelte zichtbaar word.
  4. Zet vervolgens de randen van de transfer folie vast met plakband en klaar ben je om te gaan snijden!

Mocht je tijdens het snijden door de transfer folie snijden bekijk dan even of er niet teveel lossen stukken ontstaan. In dit geval vervang je de transfer folie om te voorkomen dat deze stukken in de machine terecht komen.

Zo hou ik mijn mat in topconditie!

Nederlandse uitleg Silhouette mat onderhoud – Handleiding op Youtube

One thought on “Silhouette mat onderhoud – Handleiding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *