Je bekijkt nu CB09 meshouder met mesjes van AliExpress – Product review

Vandaag laat ik zien hoe je kunt werken met  de CB09 meshouder en mesjes van AliExpress.

Deze meshouder en mesjes zijn voor ongeveer 12 euro te koop bij AliExpress. (Mocht de link niet meer werken zoek dat op AliExpress op: Cameo cb09 Cutting blade) En aangezien hobbyen al duur genoeg is wou ik wel eens testen of deze houder en mesjes de moeite waard zijn om aan te schaffen.

Paar opmerkingen. Dit is natuurlijk geen officieel mes van Silhouette en kan de machine (Mogelijk) beschadigen. Silhouette zal dan geen garantie verlenen. Ook je leverancier kan aangeven dat ze geen hulp bij problemen kunnen geven.

Daarnaast zit er een kleine risico aan dat je product niet of beschadigd word geleverd door AliExpress. Met de verkoper kan vaak wel iets worden geregeld. Echter gaat dit altijd in het Engels.

Maar dan het snijden zelf. Is het het risico waard om toch voor een B mes te gaan. Ik moet zeggen dat ik zelf niet teleur gesteld ben in het mes.

Er zijn 3 verschillende soorten messen voor de houder te krijgen. De Gele, rode en blauwe messen. Het verschil in de messen zit in de hoek van het mes. Geel is 60 graden, Rood is 45 graden en blauw is 30 graden.

De Gele mes zou voor dik materiaal moeten zijn maar ik vond deze messen niet fijn snijden. De rode zijn voor algemeen gebruik. Van karton tot vinyl. Mijn ervaring was dat Vinyl niet zoon succes was maar karton wel oké ging. Daar in tegen zijn de blauwe messen voor het fijnere werk. Dus echt vinyl en flex. Al gebruik ik ze nu ook voor karton. Het enige waar  je op moet letten is dat de punt sneller beschadigd omdat deze dunner is.

Oke de messen gaan minder lang mee dan mes van Silhouette zelf. En oké je kan merken dat deze houder niet bedoeld is voor deze machine. Maar het scheelt toch wel een hoop geld en het snijd er niet heel veel minder om. Wat mij wel opviel is dat ik vaak 2x met karton moet snijden. Maar dat moet ik ook met een gewoon mes. Dus of dat vreemd is weet ik niet zo goed.

Zou ik dit mes aanraden. Als je met het risico durft te leven die er aan vast kleven. Ja absoluut. Ik heb geen spijt van mijn aankoop. En ik weet zeker dat ik meer messen zal aanschaffen in de toekomst.

Nederlandse uitleg CB09 meshouder met mesjes van AliExpress – Product review op Youtube

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Kaatje

  Heb je toevallig ook ooit vinyl gebruikt dat je via AliExpress hebt gekocht?

  1. Carretje

   Hey, Nee nog niet. Maar dat komt vooral omdat de kosten van vinyl maar ook flex via AlieExpress niet heel veel goedkoper is als gewoon bij de winkels hier. Misschien dat nu de prijs is gezakt?

 2. maria

  zijn deze mesjes ook geschikt voor de cameo 2

  1. Carretje

   Das een goede vraag Maria. Als de messen van de Cameo 3 in de Cameo 2 kunnen kan deze messen dat ook. Ik heb zelf geen Cameo 2 dus kan het helaas niet testen voor je.

 3. evekites

  Hoi Carretje,
  Hoe stel je de diepte van dit mesje in, ik zie op de foto’s geen schaalverdeling. Moet dit op gevoel, of kent het mesje een aantal standen waarin je hem kunt klikken (dan is het een kwestie van tellen).

  Rond de 10 Euro voor een houder met 10 bruikbare mesjes (als je de gele wegdenkt) en 5 euro voor 3×10 losse mesjes dat is een mooie deal.

  1. Carretje

   Er zitten geen “Standen” op. Je moet het op gevoel doen. Zelf heb ik een eigen markering gemaakt omdat je dan beetje houw vast krijgt.
   HEt zijn inderdaad prima mesjes voor Silhoutte. Dus zeker aan te raden

  2. Ilse

   Ik heb er meerdere aangekocht beetje ingesteld naargelang het materiaal dat ik ermee snij en dan op het mesje met vinyl gezet voor welk materiaal het is. Je hebt dan wel meerdere houders maar je moet dan enkel nog de juiste in je cameo steken.

 4. Matthea Woolderink

  Gebruik je deze mesjes in de cameo 3? Ik gebruik ze al jaren in de 2. Echt een prima resultaat met rood voor papier /karton. Blauw voor flex en vinyl

  1. Carretje

   Ja dat is de Cameo 3 inderdaad

 5. Lidia

  Heb deze mesjes gekocht en ontvangen maar ik krijg mijn mesje niet in het houdertje, heb je dat ook al eens voorgehad?

  1. Carretje

   Ik moest ook wel aardig mijn best doen om hem er in te krijgen. Na 2 keer ging het makkelijker

Geef een antwoord