Je bekijkt nu Gecentreerde lijn traceren in Inkscape – Nooit meer Dubbele lijnen met het tekenen met je machine!

Loop je ook steeds tegen het probleem dat je dubbele lijnen hebt bij het traceren van je snij file bij silhouette studio of Brother ScanNCut? Daar zit je echt niet op te wachten als je een Penhouder in je machine hebt zitten. Met de centerline traceer functie in Inkscape is het verleden tijd.

Ok het installeren is even een ding. De bestanden die je nog hebt staan in deze file:

File: Inkscape center line

Pak de bestanden uit en volg de  “Instructies” zoals deze in het document zijn vermeld of volg de Video. Bij twijfel schakel je kids, ICT er of iemand met meer verstand van Pc’s in.

*Helaas heb ik geen idee hoe je dit moet uit voeren op een Mac. Als iemand mij kan dat kan vertellen hoor ik het graag*

Maar als je eenmaal de functie heb kun je elke Zwart wit afbeelding snel omzetten in een lijn tekening die je zo naar je machine kan sturen.

Wil zelf text maken en daar een enkele line hebben. Bekijk dan deze handleiding

Bij zoeken van een geschikte afbeelding houden rekening met:

– Zoek grote afbeeldingen boven de +/- 1000×1000 leveren betere kwaliteit op.

– Let op dat er geen “Zwarte” of gekleurde vlakken in je afbeelding zitten want dan krijg je geen mooi tracering.

De volgende instellingen lijken het beste werken, maar probeer ook met de instellingen te spelen. Mogelijk is er nog beter resultaat voor jouw uit te halen.

 

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Jos Kroon

  Carina, waar vindt ik de bestanden die ik moet kopiëren en plakken. Ik ben helaas redelijk doof dus moet het vnl van het visuele in jou filmpjes hebben. Ik kan echter niet achterhalen, waar ik de bestanden kan vinden die ik moet kopiëren en plakken naar de bestandenmap van Inktscape. Alvast bedankt voor jou antwoord.

 2. wendy kotterink

  Hoi, ik heb me de afgelopen dagen even gestort op het installeren van deze feature op mijn mac en ik heb (uiteindelijk) ontdekt dat deze functie in de nieuwste versie (vanaf 1.0) van inkscape is opgenomen. Je kunt m vinden onder: paden, bitmap overtrekken, single scan, dan in het keuzemenuutje daaronder (staat bij mij standaard op brightness cutoff) kiezen voor centerlinetracing. Hij levert wat mij betreft goed werk, leuk speelgoed! Dank je voor het delen van dit filmpje, waardoor ik op het goede spoor werd gezet! Ik hoop dat de functie nu ook voor Windows standaard beschikbaar is!

  1. Carretje

   Klopt in de niewwe versie zit er al in! Ik ga binnen kort alle nieuwe opties uitleggen in een video!

   1. wendy kotterink

    Leuk, ik kijk ernaar uit! En als ik gelijk nog een wens kenbaar mag maken: zou je in dat filmpje ook willen/kunnen Tips opnemen hoe je gekleurde/zwarte vlakken goed getraceerd krijgt? Bijv de snoet van een dier (winnie de pooh?), dikke zwarte ogen of vlekken op een koe? Zou echt super zijn, want daar loop ik nog een beetje tegen aan. Missch een combi van centreline tracing en gewoon tracing en dan knippen en plakken? Of de zwarte vlakken in de afbeelding “leeg maken zodat de omtrek goed te traceren is en je de vlakken later kunt invullen met een vulpatroon? Ik ben er nog te weinig ingedoken, maar tips zijn welkom!

    1. Carretje

     Ik kan zeker een poging wagen om je punten mee te nemen in een nieuwe video! Het traceren blijft altijd een tricky ding. Soms eindig ook ik bij het opzoek gaan naar aan andere afbeelding of zelf maar na tekenen op de computer als een andere afbeelding niet lukt.
     En ik moet zeggen hoe vaker je handmatig traceert hoe makkelijker het word.

Geef een antwoord