zolder kammer

Weken, nee maanden ben ik bezig geweest met het uitzoeken welke ScanNcut machine ik nu wilde kopen. Er zijn er toch nog beste wel veel en de ene kan zus en de ander zo. Ik heb me de laatste tijd georiënteerd op welke snij machine ik nou zou gaan aanschaffen. Vandaag wil ik jullie graag even uitleggen waarom mijn keuze op de Brother ScanNcut CM 700 is gevallen.

Allereerst ben ik nieuw op deze markt met hobby snij machines. Ik had altijd al mijn Big shot plus. (Een hand snijmachine) En ik ben daar altijd super blij mee geweest. Maar sinds een jaartje heeft mijn zus een silhouette cameo. Wauw dach ik. Dat is een leuk speeltje. Je kunt het niet zo gek verzinnen of je kunt het via een pc door een machine laten uitsnijden. En dan ga je denken. Al die mallen die je moet kopen voor je Big shot machine kosten wel een hele hoop bij elkaar. Een digitale snij machine legt je geen beperkingen meer op met je designs en ideeen. Dus ben ik gaan rond kijken welk apparaat nou echt bij mijn pas.  (Ik advisier je ook sterk om jouw wensen eens op een rij te zetten voor je er één aanschaft. Het zou zonde zijn als je achteraf merkt dat hij niet aan al jouw wensen voldoet)

Tijdens het zoeken kwammen er een paar merken boven water drijven namelijk: silhouette, Brother ScanNCut en Circut. Deze drie merken worden ook vaak genoemd in vergelijkings filmpjes op internet;

Toen ik dieper duikte in de drie merken, kom je er al snel achter dat er natuurlijk een hoop varianten zijn. Dus begon de vraag te reizen. Wat wil ik er nu echt mee kunnen.

Hier zijn mijn punten waarop in de machine heb uitgezocht:

 1. Aanschaf prijs en onderdelen prijs
 2. Vrij kunnen maken van eigen designs en ideeen. (Ik wil niet desings moeten aankopen)
 3. De machine moet kunnen Snij-en (DUH….)
 4. De machine moet kunnen Embossen
 5. De Machine moet uitgeprinten designs kunnen snijen

Tijdens mij zoek toch kwam ik meer feuters tegen die de doorslag geven, maar deze waren niet de aanleiding voor mijn zoek toch.

Hieronder zal ik mijn bevindingen per merk noteren. Dit is Helemaal MIJN mening. Je mag het dus met mij on eens zijn. 🙂

Cricut: Bij cricut heb je de Explorer en de Air variant. De kosten van deze machines varieren tussen de : 250 en 300 dollar. Nu hoor ik je denken. “Waarom in dollars” Bijde apparaten zijn in geen mogelijkheid te vinden in Nederland. En als hij er wel is dan schiet de prijs zo ver omhoog dat niet real meer is met de fabrieks prijzen die ze aanhouden. Ik vind dit wel super jammer om dat uit alle revieuws online bleek hoe strak deze machines snijden. En ook hun accesoris zijn zeker niet prijzig. Dus helaas heb ik deze machine moeten laten afvallen. Niet omdat hij niet goed is. Maar omdat hij gewoon niet goed te verkrijgen is.

Silhouette: Deze komt in een hele hoop varianten maar ik heb alleen gekeken naar de Cameo en Currio. De prijzen van deze machines varieren tusen de 250 en 350 euro. Afhanleijk van het model. Daarbij zit er tussen de modelen wel behoorlijk wat verschil. De Cameo 2 kon maar 1 mes tegelijk vast houden. De Currio kan er 2 vasthouden. De currio kan ook Stippen, embossen en tekeken. Waar de cameo 2 daar wat lastiger mee omging. Daar in tegen was de snij oppervlakte van de currio weer kleiner. Na veel wikke en wegen besloot is als het de Silhouette moet worden ik voor de Currio ging. Omdat hij iets goedkoper is en meer functies heeft.

Brother ScanNcut: De Brothers komen ik ook enkele varianten met Nummers CMXXX de nummers geven de niveu van de machines aan. Hoe  hoger hoe luxer. Maar ook hoe duurder. De prijzen varieren van 300 tot 600 euro. Brother is dan ook het duurste van allemaal. Maar dan zit er ook een paar verschillen tussen als je hem vergelijkt met de Silhouette. De meest belangrijke 2 denk ik is de Scan functie en de mogelijkheid om hem zonder Pc te gebruiken. Je kunt dus bijvoorbeeld een gestempelde afbeelding inscannen en de ScanNcut snijd er vervolgens om heen uit. Die functie vond ik zo cool dat de machine al meteen een pre had. Daarnaast kun je  éénvoudige desings van af het apparaat zelf uitvoeren. Dus je hoeft niet persee een pc aan te hebben. De machines hebben sinds kort ook de mogelijkheid om een universe pen houder te gebruiken. Je kunt dus elke willekeurige pen in je machine stoppen om er een design mee uit te tekenen. DUS OOK EEN EMBOSSING PEN! Een nadeel vond ik wel is dat de software persee “online” is die je er bij krijgt. Dus als je de pc aan hebt moet je internet hebben. En hij kan helaas niet zo diep snijen als de currio.

Toen ik alles opeen rijtje zetten kwam ik tot de conclussie dat mijn voorkeur echt uit ging naar de Brother ScanNcut. Op dit moment hebben ze 3 nieuwe varianten op de markt gebracht. De CM300 CM700 en CM900. Zoals gezegt hoe hoger hoe duurder. De CM700 komt standaard met een geactiveerde wifi connectie dus dat gaf deze een voorsprong voor mij op de CM300. De CM900 was 100 euro duurder dan de CM700. Maar dan komt de machine met extra items als een 2de mat en een stifte zet. De machine zelf bevat iets meer designs en lettertypes op de machine. Maar persoonlijk vond ik dat niet doorslag gevend. En de extra assecoiries waren niet de gene die ik er bij wilde. Dus is mijn keuze gevalle op de CM700.

Nu moet ik alleen nog Centjes sparen om de Brother ScanNcut te kopen. Ik ben dus ook nog opzoek naar een top aanbieding 🙂

8 antwoorden op “Keuzen maken voor een Snijplotter/Snij machine te kopen, mijn keuze viel op een Brother ScanNcut”

 1. ik heb de cm 900 van de scanncut omdat hij met pes borduurpatronen uit de weg kan. Maar de software online is verre van goed. Ik heb deu de studio vrije software en daar kan je meer mee. Je kan 10 designs per dag omzetten online. Ik had jaren terug al een 2e hands cricut explore en daar ben ik mee begonnen en had toen 2 software progamma’s gekocht. Make the cut en sure cuts a lot. die heb ik nu geupdate en de laatste kan ook fcm opslaan. Dus dat is een aanrader. Gebruik vaak de progr. door elkaar.

  1. Bedankt voor je reactie. Zeer nuttige info. Zelf boduur ik niet. Maar kan me voorstellen dat andere mensen dit zeker willen weten. Bedankt!

   1. Pes bestanden zijn bestanden voor de borduur machine, Das weer een verhaal appart. Sommige ScanNCut machines kunnen pes bestanden openen en snijden. Echter weet ik niet precies wat hij dan gaat snijden

 2. Sure Cuts a Lot 4 is voor ongeveer 43 euro te koop. Een aanrader, want de traceerfunctie van het programma is vele malen beter dan die van het Brother Canvas programma. Ook kun je er patronen voor rhinestones mee maken, zodat je niet een dure Brother kit hoeft te kopen.

  1. Hey Jolanda, Goede tip. Zelf ben ik wel altijd opzoek naar applicaties en opties waarvoor ik niet hoef te betalen. Maar misschien als ik de cameo straks heb zal ik ook deze aangaan schaffen!

 3. Bedankt voor je duidelijke vergelijking. Ik ben me ook een beetje aan het oriënteren (nieuw in deze wereld) en ik zie de Cricut op Bol.com!

  1. TOen ik mijn machine aanschaf was de cricut nog amper te krijgen. Hij schijnt wel goed te snijden. En ik zou hem in de toekomst graag nog willen toevoegen aan de rest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *