Je bekijkt nu Scanncut Alternatief – Probeer deze programma’s
Vervang Brother ScanNcut Alternatief via bijvoorbeeld een SVG file

Brother levert bij de ScanNcut machines alleen de mogelijkheid om gebruik te maken van hun online applicatie “Brother ScanNcut Canvas” persoonlijk ben ik al geen fan van online applicaties. Daarnaast hebben wij thuis geen betrouwbare internet. Dus ben ik opzoek gegaan naar een ScanNcut alternatief.

Als je gaat zoeken op alternatieve programma’s dan ontdek je al snel dat er wat opties zijn. Maar helaas zijn de meeste applicaties niet gratis. Als meest genoemde voorbeeld voor het vervangen van Brother ScanNcut Canvas:

Sure Cuts a lot;

Dit programma is de meest genoemde programma als het gaat om een alternatief. Op YouTube zijn er ook behoorlijk wat filmpjes te vinden van hoe het programma werkt.

Het voordeel vind ik zelf is dat je direct je bestanden kan exporteren naar een FCM file. En die kun je gewoon in je map je zetten van je machine.

Met de nieuwere modellen en de geupdate oudere modellen is het ook mogelijk om SVG files in te laden. Dat maakt het makkelijker omdat SVG files met meer programma’s ontworpen kunnen worden. Door deze optie komen er een heel aantal mooie pakketten beschikbaar zoals:  Adobe Illustrator en Photoshop.

Maar ook gratis tools kunnen worden gebruikt als ScanNcut alternatief, zoals:

Inkscape;

Draw plus; Draw plus link

Adobe Edge; http://www.adobe.com/nl/products/edge-animate.html

En zo kunnen we nog wel even door gaan.

Het voordeel van meeste van deze programma’s is dat ze wat geavanceerdere opties hebben dan standaard in Canvas aanwezig is. Een nadeel is dat zo mogelijk weer te complex zijn voor huis tuin en keuken gebruik om het maar zo even te noemen. Maar er zijn gelukkig goede opties voor een ScanNcut alternatief.

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Estelle

    Hoi Carina,

    Zou je eens een filmpje/blog kunnen maken over hou jij Photoshop gebruikt voor de ScanNCut?

    1. Carretje

      Goed idee. Ik zal er eens eentje maken. IK gebruik wel een prehistoriese versie. 🙂

Geef een antwoord