Basis functies ScanNcut Canvas van Brother – handleiding voor basis gebruik
Basis functies die mogelijk zijn met de ScanNcut canvas programma van Brother

Vandaag duiken we dieper in de basis functies van ScanNcut canvas. We kijken naar de standaard opties die je kunt gebruiken in canvas en hoe canvas is opgebouwd.

ScanNcut canvas is echt een basis programma om snij bestanden mee te maken. De basis functies zijn nog simpeler dan Paint. Dit heeft als voordeel dat iedereen er snel mee aan de slag kan gaan. Het nadeel is dat deze basis functies van ScanNcut de doorgewinterde designers erg gaat teleur stellen. Het is prettig dat er een applicatie is de overal en altijd beschikbaar is. Maar het gaat ten kosten van je creativiteit. (Bekijk mijn andere artikel over optionele applicaties voor Canvas)

Gelukkig geeft Brother je wel een hele reeks met standaard figuren die je zonder veel gedoe kan gebruiken. En waarmee je toch nog wat leuke dingen kan neer zetten. De Path tool waar mee je snel rechten lijnen kunt neer zetten is erg handig. En de optie om SVG files in te lezen is ook zeker een pre. Maar als je opzoek bent naar leuke lettertypes dan word je zeker weten teleur gesteld.

Nu werk ik graag met Photoshop en Illustrator dus dan zal de basis functies van ScanNcut altijd een tegenvaller zijn. Voor de meeste mensen zal het afdoende zijn om standaard snij bestanden te maken.

Klaar met de basis functies? Bekijk hier dan geavanceerde functies

Basis functies ScanNcut op youtube

Dit bericht heeft 3 reacties.

 1. Jolanda Taken

  Goedemorgen ik heb een vraagje ,voordat ik de scanncut had stempelde ik veel,nu teken ik met de machine ,maar de machine tekent dubbele lijnen zodat je die later weer op moet vullen,graag zou ik enkele lijntjes willen hebben netzoals een stempel maar ik krijg het niet voorelkaar,hebt u misschien een tip voor mij?alvast heel.vriendelijk bedankt!

  1. Carretje

   Dubbele lijnen is inderdaad ene probleem met het tekenen met de machine. Helaas heb ik nog geen optie gezien waar mee we snel af kunnen komen van deze dubbele lijnen.
   De enigste manier die ik ken is gewoon lijn voor lijn dat gene verwijderen wat weg moet.

Geef een reactie