Je bekijkt nu Flex over flex strijken om extra dimensie te geven aan je design – Met gratis snij files!- Handleiding
Hotel mama short

Wist je dat het mogelijk wat om Flex over Flex heen te strijken? Je gaat gewoon te werk zoals je flex direct op je shirt zou strijken echter zorg je er wel voor dat je rest van je design af gedekt is.

Heel ingewikkeld is het dus niet! En je kan er leuke dingen mee maken. Ik heb bijvoorbeeld deze super leuke schorten gemaakt!

Wil je ook proberen? Hieronder kun je het design van de schorten downloaden voor zowel de Brother ScanNcut machines als de Silhouette machines! Gratis en voor niks.

LET OP VOOR JE GAAT SNIJDEN VAN TEKSTEN! SPIEGEL DEZE!!!!!! OOK CIJFERS MOET JE SPIEGELEN!!!!!

Hoe strijk ik flex op mijn kleding:

Zorg dat je kleding stuk op harde ondergrond licht. Het liefste iets wat de hitte terug kaatst, ik gebruik altijd mijn bak plaat :). En strijk je kleding goed voor zodat deze mooi glad en lekker warm is. Plaats dan pas je flex op zijn plaats en doe dit kleur voor kleur! Bij het strijken heb ik mijn hout tussen de 2 en 3 stipjes staan. (Net iets meer naar de 3 stipjes) en ik druk gemiddeld 6 seconden. Beter te kort en nog een keer moeten drukken dan te lang. Je flex gaat ander op bobbelen. Gebruik de punt van je strijkbout om hoekjes en uitsteeksels nog eens mee te nemen en strijk er dan na licht overheen. Zorg altijd dat er stof of transfer folie van de flex zelf tussen je bout en flex blijft. Er bestaat een kans dat je de flex beschadigd met het strijk ijzer. (Bak folie schijnt ook goed te werken, echter heb ik dit zelf nog nooit geprobeerd). Plaats vervolgens de volgende kleur en werk zo je design af. Heb je 2 kleuren over elkaar? Geen probleem je drukt nog steeds 6 seconde op je design. Als afsluiting strijk ik het geheel altijd nog één keer door de kleding stuk binnenste buiten te doen. Of overzicht zelf heen te slaan. Let er alleen op dat je design niet dubbel ligt.

Shorten 1

Short close up

Wil je zelf je eigen design traceren met meerdere kleuren? Bekijk dan deze uitleg over afbeeldingen meerdere keuren traceren InkScape.

Downloads:

Download de FCM snij Sjabloon: Hotel Mama/Oma

Download de SVG snij Sjabloon: Hotel Mama/Oma

Download de Studio snij Sjabloon: Hotel Mama/Oma

Nederlandse uitleg Flex over flex strijken om extra dimensie te geven aan je design – Met gratis snij files op Youtube

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Fran van der Gaag

  Hallo,

  Dementie is een geestesziekte. Wat hier bedoeld wordt is dimensie.

  1. Carretje

   Oeps 🙂 type foutje. Het is aangepast

 2. Marleen reijnkens

  Ik. Neem aan dat als je een figuurtje / patroontje hebt met meerdere kleuren, kleur per kleur maakt in de scan en dan deze laag per laag op strijkt??

Geef een antwoord