Je bekijkt nu Flex van AliExpress – Heat transfer vinyl – Product review

Vandaag moet ik even van mijn Sisser geloof afstappen, Want ik ga voor jullie AlliExpress Flex uit proberen. Ik heb er wel vaker naar gekeken op de site. Maar ik vond het nog altijd vrij prijzig in vergelijking met wat je gewoon voor Flex in Nederland betaald. Maar zoals jullie was ik wel nieuwschierig naar de kwaliteit. Dus heb ik een Rol Goud kleurige flex van AlliExpress gekocht.

Ik kreeg deze rol van 30×100 cm (De werkelijke maat is meer 29.8×99.8cm). voor net onder de 4 euro.

Bekijk deze link: http://s.click.aliexpress.com/e/HeF9xkV?fromSns=Gmail

En ik moet zeggen van wat ik zie, is het zeker geen slechte kwaliteit. Het voelt dik en zwaar aan.

Het snijden met de Cameo in dit geval ging eigenlijk als een zonnetje. Met de standaard waarde van Silhouette zelf was net te veel maar dat is mij al eerder op gevallen. (Let op, maak altijd een proef sneden!)

Het pellen gaat ook vrij makkelijk. Het is wat stug en de drager plakt niet maar als je gewoon je tijd neemt dan kan het allemaal prima. Ook smalle delen gingen vrij soepel vind ik. Nadeel is dus dat je drager niet plakt. Als je dan een puntje los trekt kun je niet terug plakken. Maar goed sommige cold peel flexen hebben dit ook niet.

Het persen moet volgens de verkoper op 150 Graden met 8 a 10 Seconden.  Met mijn pers heb ik 10 seconde aangehouden met ligte druk. En ik was versteld dat het in één keer goed zat. Wel even goed na persen. En Voila je bent klaar.

Minpuntjes die ik heb kunnen vinden:

– De drager plakt niet, dat is met pellen soms handig. Soms ook niet. En met plaatsen van je design is heel onhandig zelfs. Vooral als het design nog wilt op bollen.

– De Flex is relatief duur (nog). Voor zelfde geld heb je betere kwaliteit uit Nederland, (*Ja zoals Sisser flex van Decorabel :D)

– De Flex ligt na het persen nog echt “Op” de stof. En is daarmee gevoelig voor beschadiging en los laten. Ik hen later nog extra geperst maar het heeft geen effect. Helaas nog niet kunnen wassen maar ik vrees dat los gaat komen.

Over het geheel, Zeker niet slecht. Als de prijs nog iets zakt is zeker interessant om meer aan te schaffen. Tot die tijd blijf is bij kwaliteit.

Flex van AliExpress – Heat transfer vinyl – Product review

Geef een reactie