Silhouette Studio

Als je voor het eerst start met Studio en je al ervaring hebt met andere snij machines dan kom je al snel op de vraag. Hoe open ik SVG bestanden in mijn Silhouette studio. Het antwoord is vooral goedkoper als dat je had gedacht!

Silhouette wil eigenlijk dat je hun geavanceerde licentie gaat aanschaffen. Hiermee kun je nog veel meer dan alleen SVG files openen. Maar voor een starter zoals ik (nog zonder Machine) ga ik geen extra software aanschaffen om dit te doen. Na een kleine zoek actie op internet kwam ik al snel de oplossing tegen.

INKSCAPE!

Door de volgende stappen uit te voeren in InkScape kun je jouw SVG files omzetten naar een andere file die WEL in gelezen kan worden in de Silhouette studio! (Heb je nog geen InkScape? Volg dan deze handleiding even en installeer hem gratis!)

 1. Open je gewenste SVG file in InkScape
 2. Klik op “Bestand/Opslaan als”
 3. Zet je bestand type om naar:  Desktop Cutting Plotter (DXF) en geef je file een naam
 4. In het pop up scherm vink de eerste optie aan: “ROBO-Master Spline uitvoer gebruiken” de rest mag standaard blijven staan
 5. Open de opgeslagen DXF file van de locatie op jouw pc.

En Voila! Je bestand word wel geladen en deze kun je gewoon weer opslaan als een Studio bestand!

5 antwoorden op “Svg bestanden openen in basis installatie van Silhouette studio – Handleiding”

 1. Hoi! Ik heb dit geprobeerd maar het lukt niet met mijn bestanden die ik via etsy gekocht heb. Inkscape geeft aan dat er gegevens verloren gaan… en hij opent het bestand dus niet in silhouette…

 2. Hoi. Ik probeer dit ook, maar Studio loopt alleen maar vast en opent het bestand niet. En ik krijg de Studio ook niet als programma om de dxf mee te openen.

  1. Helaas is de workaround niet 100 Water dicht. Meestal zit het in de instelllingen van Inkscape als DXF file. Bij mij doet hij op moment ook raar. Heb al met de instellingen aan spelen geweest maar kan nog niet de juiste settings vinden. Ik doe het nu via Illustrator. Daar heb jij alleen niks aan . Als ik de juiste instelling heb gevonden geef ik die door.

 3. Helaas is het niet zoals je beschrijft
  Ik heb instapte gedownload
  In de lijst opslaan als staat er geen Dfx bestand tussen…
  Dus is het niet te doen.
  Wanneer je hier een oplossing voor hebt hoor ik dat graag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *