Dogtag graveren met de Graveerset van Creaplot voor Brother ScanNCut – Product review
Dogtags gegraveerd met graveerset van creaplot

Na de unboxing van deze prachtige set. Kon ik het natuurlijk niet laten om meteen aan de slag te gaan met de Graveerset van Creaplot voor Brother ScanNCut.

Mijn eerste. Nou ja eigenlijk tweede project is deze dogtag met het Scania logo er op. In de video hier onder neem ik jullie mee in de stappen die ik heb gedaan om tot dit eind resultaat te komen.

Aller eerst heb ik in ScanNCut canvas al mijn design op maat gemaakt en naar mijn machine gestuurd. Ik heb de dogtag met het witte gedeelte naar beneden op mijn mat vast gezet. Voor de zekerheid hen ik deze ook met gewoon plakband nog even vast gezet zodat hij niet kan verschuiven. Omdat het martiaal nogal kostbaar is wil ik geen risico’s nemen. In plaats ook de graveer pen in de universele penhouder zoals je deze ook zou gebruiken met een normale pen.

Op de machine zelf heb ik mijn design opgehaald. En scan ik mijn mat in zoals ik ook zou doen als ik een gewoon design zou tekenen met mijn Universele penhouder. In de settings kun je nu aangeven of je de Design gevuld wil hebben of niet. (Via recht boven het “Rondje/vierkantje/Driehoekje icoon” vervolgens het icoontje met het “Vierkantje met pijltjes” En dan de laatste icoontje “de pen met een ingevulde vak”. Als je deze optie aan zet is je design ook opeens blauw in je scherm)

Vervolgens als alles ok is kun je naar het eind scherm gaan waar we settings kunnen bekijken. Let op dat je hier naar de “Tekendruk” en “tekensnelheid” kijkt. En niet naar de “Snij” functies. Je gebruikt namelijk de teken functie van je machine om te graveren! Zet je snelheid op 1 en te druk op 9. Hiermee krijg je de diepste indruk in je metaal. Mocht je je design willen invullen. Kijk dan ook op het 2de tabblad naar de invullingssetting. Daarbij moet het design vullend zijn. De regel afstand is afhankelijk van hoe dicht jij de opvulling wil hebben. Ik adviseer voor de dunne pen de stand op 0.1 te zetten. En de richting/hoek is hoe jouw machine het design zal gaan opvullen. Dit kun je naar wens aanpassen. 180 Graden is horizontale opvulling. *Dus van links naar rechts.

Het graveren wel metaal deeltjes achter op je mat. Zorg dus dat je mat goed is beschermd met bijvoorbeeld transfer folie. En pleeg regelmatig een grondige schoonmaak van je machine. Persoonlijk adviseer ik je machine meteen schoon te maken na het graveren. Let op. Deze kleine deeltjes kunnen scherp zijn!

Het resultaat is zeker de moeite waard. Al vind ik de opvullings-optie nog niet helemaal geweldig. Je ziet naar mijn idee teveel lijntjes nog. En het design blijft wat scherpe randjes houden.

De set is via Creaplot te bestellen. Je kunt er voor kiezen om alleen de graveer pennen te bestellen. Maar ik adviseer je om voor de aanvullingset te gaan.

https://www.creaplot.nl/product/aanvullingset-graveren/

Mocht je nog niet de universele penhouder hebben Kies dan deze set. Daar zit de penhouder meteen bij!

https://www.creaplot.nl/product/graveer-starterskit-brother-scanncut/

 

 

 

 

 

 

 

Nederlandse uitleg Dogtag graveren met de Graveerset van Creaplot voor Brother ScanNCut – Product review op Youtube

 

Geef een reactie