SCAL Tekst bewerken en exporteren naar machine – Handleiding
Sure cuts a lot

Tekst bewerken is de meest gebruikte functie binnen elk teken programma. Dus dan is dan ook de eerste uitleg waar we dieper in gaan duiken.

Door gebruik te maken van de T in linker menu kun je simpel tekst toe voegen op je mat. Deze tekst is eigenlijk gelijk te gebruiken in je snij machine. Maar soms heeft het wat extra bewerking nodig om het beste resultaat te krijgen.

In de rechter navigatie onder de aA knop kun je al heel wat instellen waaronder de lettertype en grote. Maar ook de letterafstand. (Jammer genoeg kan dit niet Per letter, Deze functie is wel beschikbaar in InkScape).

Daarnaast zit onder de T in de rechter navigatie nog wat opties verstopt. Deze vind je door met je linker muis knop ingedrukt te houden terwijl je op de t klikt. Zo kun je tekst op een pad plaatsen, Tekst in een boog plaatsen, en letters onder elkaar plaatsen! Zo simpel is het.

En door de tekst te verenigen maak je van aan elkaar geschreven letters één geheel. Let op, Na deze actie kun je je tekst niet meer aanpassen met de tekst tool.

Nederlandse uitleg  SCAL Tekst bewerken en exporteren naar machine – Handleiding op Youtube

Dit bericht heeft 2 reacties.

 1. Fini

  Hallo Carina,

  ik zag net dat je de tekst aan de buitenkant van het spiraal zette. Kun je het ook aan de binnenkant zetten? Of klets ik nu maar wat?

  Groetjes,

  Fini

  1. Carretje

   Er zit boven aan in inkscape een knopje waar mee je kunt spiegelen. Lijkt op 2 driehoekjes die tegen elkaar aan staan met de rug. Hiermee zet je hem aan de binnen of buitekant van je pad.

Geef een antwoord