Silhouette Studio

Als je de print en cut functie wilt gebruiken van je silhouette studio. Dan moet je machine echt perfect zijn uitgelijnd en kalibreert. Het is sowieso niet slecht om eens uit te voeren om te zorgen dat de machine op de juiste plak snijd op de mat waar jij het verwacht.

Vandaag dus een uitleg hoe je de Cameo 3 van Silhouette kunt kalibreren en uitlijnen met hulp van Silhouette studio.

Eigenlijk is de functie heel simpel:

In Silhouette studio ga je naar je paneel waar je je design naar je machine zou sturen.

Hier klik je onderaan met de rechtermuisknop. Dan zal de kalibreren functie worden getoond.

Als je deze hebt geselecteerd kun je kiezen tussen kalibreren en Uitlijnen.

kalibreren zorgt er voor dat je mes precies op de juiste plaats zal snijden.

Uitlijnen kan je helpen als je print en cut afbeeldingen niet 100% matchen met je geprinte bestand.

(Wat je dan zult zien is dat je gesneden afbeelding in de hoogte of juist breedte opeens witte randen krijgt. Maar verder correct gesneden is.)

Van af het getoonde scherm kun je de kalibreer print uit printen om je machine te helpen kalibreren. En eigenlijk wijst het daarna op zich.

De geprinte pagina plaats je op je mat perfect uitgelijnd links boven in de hoek. Vervolgens ga je met de Pijltjes toetsen (Te vinden in je display, recht onder in) de snij kop uitlijnen met de + en vervolgens klik je op je pc op “kalibreren” en je machine zal snijden.

Herhaal dit tot hij precies goed snijd.

Het uitlijnen werkt net even anders. Je laat je machine eerst 2 sneetjes maken op je printje. En vervolgens meet je de afstaand tussen de streepjes. Is deze precies 20×20 cm dan is je uitlijning goed. Wijkt deze af. Dan kun je hem met de balkjes verhogen naar de gemeten waarde.

Je zult zien dat als je dit eenmaal goed hebt je print en cut een fluitje van een cent word! En elke keer perfect uitsnijd!. Geen gepruts meer dat hij naast je materiaal gaat snijden!

Hierbij de Nederlandse uitleg van het kalibreren en uitlijnen met hulp van studio op Youtube

19 antwoorden op “Silhouette cameo 3 kalibreren en uitlijnen met hulp van studio – Handleiding”

 1. Bedank voor deze duidelijke uitleg voor het kalibreren van deze machine

  Ik ben stap voor stap met deze video meegegaan en heb hem nu perfect gekalibreerd

  Ik hoop dat je meer van deze filmpjes gaat maken

  Groetjes

  Henk

 2. Bedankt voor de goede uitleg.

  Mijn cameo 3 geeft alleen bij de laatste een vreemd iets.

  Ik heb hetzelfde papier gebruikt, met die plusjes erop, dat is helemaal goed gegaan. Maar zodra ik de afstandsmeting ga doen dan zet hij de streepjes heel ergens anders op de mat, dus niet alles op het papier wat op de mat zit.

  Enig idee wat dat kan zijn?

  Alvast bedankt.

  Groetjes Cintha.

  1. Mogelijk dat je de print settings niet op 100% procent hebt staan? OF je hebt de schuif balken in de settings al totaal verkeerd staan. Kies hier dan eerst even voor hestellen

 3. Bedank voor de goede uitleg. Echter de eerste keer ging het goed. Toen kwam mijn papier los en heb ik het kalibreren gestopt op de machine.

  Helaas lukte het kalibreren hierna niet meer.

  Alles gaat goed, tot het moment van snijden. Ik geef de opdracht kalibreren, het automatisch mesje stelt zich af, en gaat dan links op het papier 1 plus naar beneden en rechts schuin omhoog, naar het startpunt waar ik deze geplaatst hebt. (links van het het plus teken) Papierformaat staat goed, mesje goed. Up date gedaan. Niets helpt enig idee hoe ik dit kan oplossen?

  Alvast bedankt.

  Groetjes Astrid

 4. Mijn autoblade staat ingesteld op diepte 1 maar zodra die gaat snijden staat op het mes 9.

  ik krijg niet het gewenste resultaat hierdoor. ik heb nu 3 nwe messen geprobeerd en er veranderd niets. moet ik dan ook de cameo kailbreren?

  1. Waarschijnlijk heb je in de instellingen van Silhouette studio de verkeerde settings gekozen. Silhouette studio bepaald de instellingen van je auto blade. Dus daar moet je hem op 1 hebben staan om de auto blade in de machine zelf ook op 1 te laten snijden. Dit staat los van het caliberen van je machine

 5. Bedankt voor de duidelijke uitleg,

  Helaas doet mijn machine maar een streep van 7 cm van A naar B.

  Hoe kan ik dit oplossen? omdat je maar 4 cm kan corrigeren.

  Groetjes Sonja

 6. Bedankt voor de uitleg, ik heb hem stap voor stap tegelijkertijd mee gedaan. Helaas snijdt de cameo nog steeds een stuk naast mijn plaatje bij print & cut. Heb je enig idee wat dit nog kan zijn? Ik heb het met de deksel dicht en open geprobeerd en met een daglichtlamp erbij.

 7. Ik wil afstandsmeting doen heb eerst calibratie gedaan en was perfect nu wil ik afstandsmeting doen maar als ik op knopje streepje snijden doe reageert er niks,heb al nieuw blad geprint maar geeft niets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *