Je bekijkt nu Silhouette cameo 3 kalibreren en uitlijnen met hulp van studio – Handleiding
Silhouette studio logo

Als je de print en cut functie wilt gebruiken van je silhouette studio. Dan moet je machine echt perfect zijn uitgelijnd en kalibreert. Het is sowieso niet slecht om eens uit te voeren om te zorgen dat de machine op de juiste plak snijd op de mat waar jij het verwacht.

Vandaag dus een uitleg hoe je de Cameo 3 van Silhouette kunt kalibreren en uitlijnen met hulp van Silhouette studio.

Eigenlijk is de functie heel simpel:

In Silhouette studio ga je naar je paneel waar je je design naar je machine zou sturen.

Hier klik je onderaan met de rechtermuisknop. Dan zal de kalibreren functie worden getoond.

Als je deze hebt geselecteerd kun je kiezen tussen kalibreren en Uitlijnen.

kalibreren zorgt er voor dat je mes precies op de juiste plaats zal snijden.

Uitlijnen kan je helpen als je print en cut afbeeldingen niet 100% matchen met je geprinte bestand.

(Wat je dan zult zien is dat je gesneden afbeelding in de hoogte of juist breedte opeens witte randen krijgt. Maar verder correct gesneden is.)

Van af het getoonde scherm kun je de kalibreer print uit printen om je machine te helpen kalibreren. En eigenlijk wijst het daarna op zich.

De geprinte pagina plaats je op je mat perfect uitgelijnd links boven in de hoek. Vervolgens ga je met de Pijltjes toetsen (Te vinden in je display, recht onder in) de snij kop uitlijnen met de + en vervolgens klik je op je pc op “kalibreren” en je machine zal snijden.

Herhaal dit tot hij precies goed snijd.

Het uitlijnen werkt net even anders. Je laat je machine eerst 2 sneetjes maken op je printje. En vervolgens meet je de afstaand tussen de streepjes. Is deze precies 20×20 cm dan is je uitlijning goed. Wijkt deze af. Dan kun je hem met de balkjes verhogen naar de gemeten waarde.

Je zult zien dat als je dit eenmaal goed hebt je print en cut een fluitje van een cent word! En elke keer perfect uitsnijd!. Geen gepruts meer dat hij naast je materiaal gaat snijden!

Hierbij de Nederlandse uitleg van het kalibreren en uitlijnen met hulp van studio op Youtube

Dit bericht heeft 21 reacties

  1. adriana

    was je filmpje aan het volgen maar zodra ik kalibreer zet gaat de mes naar rechts en terug op het kruis en snijdt helemaal niets.

  2. Hanne Thys

    Hoi, dank u voor de uitleg, hij doet zijn kalibreer functie perfect, als ik dan wil gaan printen dan snijt hij 1,5cm te hoog.

    Ik vermoed dat dit een instelling is maar welke.

    Dank u wel

Geef een antwoord