Deze techniek zie je op dit moment veel terug op Facebook. De /knock out Design.
Eigenlijk is hij vrij makkelijk als je hem eenmaal door hebt. En je kunt hem gewoon in canvas maken.

De stappen in het kort:

 • Je maakt je achtergrond tekst. Deze mag lekker groot zijn
 • Je maakt een tekst om uit de achtergrond te halen. Maak deze niet al te groot.
 • vervolgens maak je een Parallellijn (Dit word ook wel verschuiving genoemd in de rechter navigatie) van de kleinste tekst.
 • De parallellijn zet je over je grote Tekst
 • Selecteer beide lijnen en kies voor aftrekken.
 • Plaats nu je kleine tekst in de grote tekst en je bent klaar!

En nu in een video:

16 antwoorden op “Knock out effect in Canvas Workspace”

 1. Bedankt voor het duidelijke filmpje! Mocht je dit daadwerkelijk gaan snijden, haal dan wel even die w weg (Ik hou van je of ik houd van je). Zou zonde zijn van het werk alsxer dan een spelfout in staat.

 2. Bedankt voor de video.
  Alleen jammer dat je “houw” hebt gebruikt en niet ik “hou” of eventueel “houd”

  Maar dat maakt voor de uitleg en techniek niet uit

 3. Jeetje zeuren om een W, hier zakt mijn broek vanaf, daarom ben ik bijna nergens lid van, mensen moeten altijd weer kritiek hebben ipv dankbaar te zijn.
  Heel duidelijk filmpje en daar laat ik het bij en zal niet meer reageren. πŸ˜€ Ik scrol lekker verder! Ik heb alleen Apple, dat werkt iets anders.

  1. Ja Apple zijn altijd beetje lastiger. Maar meeste mensen die een Apple hebben weten hun toetsenboard trucjes weer die wij Windows gebruikers niet hebben :):):)
   En de W… acht ja. Zolang jullie het snappen.

 4. Ik vind het een geweldig filmpje, bedankt!
  Maar het verschuiven lukt niet met elk lettertype hè? Ik krijg bij een aantal fonts de volgende melding: Bewerking is niet toegestaan. De geselecteerde objecten bevatten zichzelf kruisende paden. (E9001)

 5. Ook ik ben eens gaan stoeien met deze techniek…. Bedankt voor het duidelijke filmpje! Maar ik krijg net als Thea de melding bij een aantal fonts dat de ‘bewerking is niet toegestaan, kruisende paden’. Is hier iets aan te doen of een trucje voor?? Ik hoor het graag! Vriendelijke groet!

  1. Dan moet je even je tekst selecteren, bewerken, overlapping verwerken en dan het eerste symbooltje, samenvoegen. En probleem opgelost!

 6. Dan moet je even je tekst selecteren, bewerken, overlapping verwerken en dan het eerste symbooltje, samenvoegen. En probleem opgelost!

 7. Wat een leuke techniek is dit en weer een super duidelijke uitleg. Door deze filmpjes is de Scan&Cut nog beter te gebruiken met nog meer variaties. Hier was ik zelf nooit uit gekomen. Bedankt weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *