Je bekijkt nu Machine vergelijking tussen de Brother ScanNCut en de Silhouette Cameo – Product review

Na lang wachten heb ik nu eindelijk een vergelijking gemaakt voor jullie tussen de Brother ScanNCut en de Silhouette Cameo. In mijn geval de CM 700 en de Cameo 3.

Voor ik van wal ga wil ik eerst even zeggen dat dit wel appels met peren vergelijken is. Ok het is allebei fruit, maar totaal verschillend in idee. De beide machines dragen de label, Snijmachine. En dat doen ze dan ook prima allebei. Maar onder de kap zitten wat andere richt lijnen.

Hier onder een tabel met wat welke machine wel en niet kan.

Hardware
Brother ScanNcutSilhouette Cameo
SnijdenSnijden
Enkele kop (Dus maar één mes)Dubbele kop (Twee messen)
XVan rol snijden
Touche displayTouche display
WIFIBluethooth
Mobiele ondersteuningMobiele ondersteuning Maar zeer beperkt
Werkt ook zonder pcX
XAuto blade (speciaal mes)
XPrint en Cut
PenhouderPenhouder
Diep snij mesDiep snij mes
XOndersteuning B merken
Scan en CutX
Software
Simpel –  CanvasComplex – studio
Geen installatie nodig van Software – Werkt via websiteLokaal installatie van software
BeperktZeer compleet
Gratis bestandenX
Kleine storeGrote uitgebreide store
Wijzig beperkingen met bestanden en compatibel met hoop softwareX
 
Richt prijs ( Deze prijzen kunnen afwijken!)
Tussen de 300 en 500Van af 300
Mes – 7a 8  euroMes – 13 a 14 euro
Standaard mat: 17 euroStandaard mat: 14 euro
Penhouder: 15 euroPen houder: 10 euro
Software: GratisSoftware: Gratis / Upgrade: vanaf 40 euro

Mijn ervaring, mijn mening

Er is geen goed of slecht. Allebei de machines hebben hun plus punten en min punten. Als je mij vraagt welke machine zou je kiezen? Dan zeg ik de Brother. Vooral om dat deze en scan functie heeft. Ik er meer ervaring mee heb. En ik niet blij ben dat Silhouette overal geld voor vraagt.

Zou je ze allebei nodig moeten hebben? NEE! Je bieden in mijn ogen niet genoeg meer waarde om ze naast elkaar te gebruiken. Kijk vooral wat je zelf ligt. Wat je prettig vind en waar voor je hem wilt gebruiken. Je zult absoluut happy zijn met jouw keuze dan.

Nederlandse uitleg – Machine vergelijking tussen de Brother ScanNCut en de Silhouette Cameo op YouTube

Dit bericht heeft 5 reacties

  1. lia Van de water

    Dit is een super-vergelijking!

  2. Karin Leuven

    Top maakt mijn keus makkelijker dank je wel.

  3. Sabine

    Dank voor de video, maar nu weet ik het helemaal niet meer, help!

Geef een antwoord