Hieronder benoem ik alle meest gestelde vragen over de Brother ScanNcut en Silhouette Cameo en gerelateerde onderwerpen. Omdat het te veel is om allemaal in één video te bespreken verwijs ik in veel gevallen naar uitgebreidere video’s over de onderwerpen.

1: Wat is nu een SVG, FCM of studio bestand.

Uitgebreide uitleg.- Wat zijn, SVG, FCM, En Studio extensies en wat doe ik er mee? 

2: Welke software kan ik gebruiken voor mijn Machine

Artikel: Alternatief – Probeer deze programma’sArtikel met alternatieve programma’s

Inkscape  – Software instructies

Sure cuts a lot – Software instructies 

Canvas Workspace – Software instructies

Studio – Software instructies

2b: Hoe maak iets een speciale kleur?

De kleur van een object in het programma is niet relevant voor de machine. Dus het maakt niet uit of je een object een kleurt geeft. Het is alleen visueel. Uiteindelijk is de kleur die je op je mat plaats de kleur de je design gaat krijgen.

3: Hoe traceer ik een afbeelding van internet

Hier onder per programma de uitleg hoe je een afbeelding traceert.

Inkscape – Afbeelding traceren

Canvas Workspcae – Afbeelding traceren 

Sure cuts a lot – (Dit is meerkleurig, basis traceren volgt)

Studio – Volgt

4: Hoe maak ik een meerkleurig design

Inkscape – Meerkleurig design traceren

Canvas Workspace: Niet mogelijk!

Sure cuts a lot – meerkleurig design traceren 

Studio – Volgt

5. Wat is het verschil tussen Vinyl, Flocks en Flex

Vinyl is voor harde objecten bedoeld.

Flex en flocks voor stof.

Bekijk hier een uitgebreide uitleg – Verschil tussen Flex, Flocks en Vinyl

6. Hoe snij ik Flex en Vinyl

Flex snijden met Brother ScanNcut

Flex snijden met Silhouette Cameo

Vinyl Snijden met Brother ScanNCut

Vinyl snijden met Silhouette Cameo – Volgt

Bonus: Glas etsen met gebruik van vinyl

7. Kan mijn Machine tekenen?

Ja je machine kan tekenen. Hier voor gebruik je een “Penhouder” Bekijk de onderstaande instructies

Silhouette Cameo – Universele penhouder

Brother ScanNCut – Universele penhouder

Bonus: Single Line lettertype in Inkscape voor universele penhouder 

8. Hoe onderhoud ik mijn machine

Brother ScanNCut machine onderhoud

Silhouette Cameo machine onderhoud – Volgt

7a hoe onderhoud ik mijn mat:

Brother ScanNCut mat onderhoud

Silhouette Cameo mat onderhoud – Volgt

9. Wat is hot en cold peel

Hotpeel bedoeld om meteen het van je design te halen. De hotpeel flex heeft meestal een plakkende drager

Coldpeel bedoeld om te laten afkoelen voor je het van je design haalt. Cold peel heeft vaak een niet plakkende drager.

Bekijk hier een uitgebreide uitleg – Verschil tussen Flex, Flocks en Vinyl

Bonus: Lijst met pers instellingen van Sisser Flex

10. Wat is nu de juiste snij instellingen voor mijn machine.

Dit is zo speciaal en specifiek dat er geen éénduidig antwoord op.

Maar bekijk hier de info:

Deel 1 – Type messen en onderhoud

Deel 2 – Mes instellen, Druk, en Snelheid

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. robberecht

    Dag Carina, ik had nog een ander vraagje. Wanneer in in Brother Canvas-workspace een tekst typ en dan het bestand via internet doorstuur naar de machine, komt er op mijn scherm : geen patroon in werkbaar gebied. Ik heb nochtans mijn kaartje gescand. Wanneer ik dezelfde tekst in de machine typ , gaat dit wel. Maar ik vind zo weinig mooie lettertypes op de machine zelf.
    Weet jij wat ik fout doe? Groetjes Gerda

  2. Stuffcat

    Aan wat voor formaat moet een embosbestand voldoen ? Ik ben er achter gekomen dat je niet zo maar elk ontwerp kunt embossen , zou je daar een keer een uitleg over willen geven . Zou je zeer dankbaar zijn. Groeten : Hans Gijsen

Geef een antwoord